søndag den 25. august 2013

Nøddebund med Brombærmousse

Forleden dag var jeg til middag hos en veninde, og lige udenfor ved vejen, bugnede det nærmest med brombær. Vi fik plukket lidt over 2kg, som jeg fik med hjem.
I dag ville jeg så prøve at lave denne kage fra kagekomponisten ( tryk på link for opskrift) til kaffegæster, og jeg kan kun anbefale den. Den var bare super god, så jeg synes lige jeg ville dele den.
Jeg brugt min justerbare form, som jeg lavede en smule større og tegnede efter på bagepapir. Efterfølgende pressede jeg formen ind, skar nøddebunden til så den passede helt ud til kanten, og derefter brombærmoussen. Den nåede at køle ca. 3 timer.  
 Den smagte bare superduper lækkert. Prøv den!


søndag den 18. august 2013

Chips og Cola kage

I går blev min skønne kollega og chef 40, og alle havde travlt med at lave overraskelser til den store dag, hvor hele personalet var inviteret med.
Min dejlige kollega JaneP. lavede en kæmpe bradepande chokolade kage, og jeg stod naturligvis for at pynte den.
Jeg har for længe siden, set en chips pose, i en af kagegrupperne fra Face book,  så den har jeg haft i hovedet siden, og ville bruge denne anledning til lave en lignende, da min chef er meget glad for chips og cola.
Chips posen og colaen er formet i RKT,  smurt op med kakao/kaffe smørcreme og overtrukket med fondant.
 
 

 Chipsne har jeg udstukket i fondant og presset mellem to stykker bølgepap

 .... Derefter blev det tørret på sammenkrøllet bagepapir. Luftfugtigheden var dog så høj, at de blev bløde, staks efter jeg tog den ud af køleskabet (tænker efterfølgende, at de jo slet ikke skulle have været på køl inden) , og alt fondanten "svedte". Jeg penslede dem med lidt brun/rustrød dust, men dette var noget af en udfordring på den meget våde fondant. 

Selve kagen blev overtrukket med RI med lime, og da jeg i første omgang havde haft den skårret over, til et anden fad ( hvor den også var for stor) flækkede det.
Det endte med jeg måtte klistre to stykker pap sammen, da alle fade var for små, og måtte understøtte med en bakke under transporten.
De lilla blomster  er lave med en mould, hvor de mørke er sprayet let med en sløvglitter. ( Bladene er også RI)

Jeg fik ikke taget så mange billeder af colaen under processen, den var faldet lidt sammen under tørring, så den blev lidt for tyk, og som billedet viser her, kan man se hvor fugtig fondanten blev ( umuligt at arbejde med). Men fik bare at vide, det lignede at colaen var dejlig kold ☺. Jeg måtte have en blæser til at køre, til jeg skulle afsted, da den jo ikke kunne være i køleren. 

fredag den 9. august 2013

Rapunzel kage

Lillepigen blev et år og jeg har haft travlt med at lave kage, travlt fordi alt hvad der kan gå galt når man laver kage, gik faktisk galt. To gange sank kagen i formen, og jeg måtte lave et 3 forsøg, som så blev drømmekage ( de andre var jordbærkage). Ved simpelthen ikke hvad der gik galt.
Lidt presset af tiden, og måske pga. varmen og ude af træning, måtte også en ekstra gang fondant farves og første portion kasseres, da det bare ikke ville som jeg, og blev til sidst for tør. Nå men her er resultatet, som blev lidt pænere end smagen, der ikke blev som først antaget.
 De to første kager faldt sammen , og blev "hule" inden i ....
 Jeg fik dog to ringe af  den ene jordbærkage, men har nu masser af kagerester, som er lagt i fryserne til romkugler, eller hvis jeg skal prøve at lave træstammer.
En vellykket drømmekage, og som fyld var det blåbærcreme.

 Pga. lettere irritation, da det blev et kapløb med tiden, mangler den også lidt detaljer. Men det er det nok kun mig selv der kan se ☺ 

 

Her var det så meningen, at det skulle have været røde og lilla striber  når man skar.