Min dejlige kollega JaneP. lavede en kæmpe bradepande chokolade kage, og jeg stod naturligvis for at pynte den.
Jeg har for længe siden, set en chips pose, i en af kagegrupperne fra Face book, så den har jeg haft i hovedet siden, og ville bruge denne anledning til lave en lignende, da min chef er meget glad for chips og cola.
Chips posen og colaen er formet i RKT, smurt op med kakao/kaffe smørcreme og overtrukket med fondant.
Chipsne har jeg udstukket i fondant og presset mellem to stykker bølgepap.... Derefter blev det tørret på sammenkrøllet bagepapir. Luftfugtigheden var dog så høj, at de blev bløde, staks efter jeg tog den ud af køleskabet (tænker efterfølgende, at de jo slet ikke skulle have været på køl inden) , og alt fondanten "svedte". Jeg penslede dem med lidt brun/rustrød dust, men dette var noget af en udfordring på den meget våde fondant.
Selve kagen blev overtrukket med RI med lime, og da jeg i første omgang havde haft den skårret over, til et anden fad ( hvor den også var for stor) flækkede det.
Det endte med jeg måtte klistre to stykker pap sammen, da alle fade var for små, og måtte understøtte med en bakke under transporten.
De lilla blomster er lave med en mould, hvor de mørke er sprayet let med en sløvglitter. ( Bladene er også RI)
Jeg fik ikke taget så mange billeder af colaen under processen, den var faldet lidt sammen under tørring, så den blev lidt for tyk, og som billedet viser her, kan man se hvor fugtig fondanten blev ( umuligt at arbejde med). Men fik bare at vide, det lignede at colaen var dejlig kold ☺. Jeg måtte have en blæser til at køre, til jeg skulle afsted, da den jo ikke kunne være i køleren.
Den er da så sej, den kage. Jeg er vild med din chipspose og chipsene. Rigtig god ide. Jeg må prøve det en dag ;)
SvarSletTak Nanna
SvarSlet