I dag er der
gået lidt lakrids i den, da jeg først ville lave en cheesecake med
hvid-chokolade/lakrids, en opskrift jeg har haft liggende et stykke tid (kommer i næste opslag)
Da jeg nu
havde indkøbt lakrids i store mængder.... OG lige havde to bægre æggehvider
stående, forsøgte jeg mig med disse lakrids marengs ( opskriften er fra chir
chir).
1 dl
œggehvide ( jeg havde to bæger så det var lidt mindre....)
2,5 dl
sukker (.... derfor brugte jeg kun ca. 2 dl. sukker)
3-4 spsk.
ren lakridssirup
Jeg dryssede
også med lidt lakridspulver.
Tænd ovnen
på 140 grader.
Anbring
hvider og sukker i en varmefast skål og varm massen over vandbad under konstant
omrøring til sukkeret er opløst ( pas på det ikke bliver for varmt, så får du
røreæg).
Tag skålen
af varmen og pisk indtil marengsmassen er helt afkølet, stiv og skinnende.
Vend
lakridsiruppen i så massen bliver fin og marmoreret, og sæt marengsmassen i
store skefulde på en bradepande (Jeg brugte en pose med tyl, så der kom lidt
mønster).
Bag
marengsene i ca 50 minutter, sluk ovnen og lad dem stå indtil ovnen er helt
kold, gerne natten over ( .........Denne tålmodighed er jeg ikke udstyrret
med, så de blev hurtigt taget ud og prøvesmagt).
Konsistensen af dem bliver sprøde uden på og lidt bløde/seje
inden i..... Mums.....
De både ser og lyder lækre :)
SvarSletSidder og bliver voldsom lækkersulten
SvarSletgod påske