Om jeg laver kylling eller svinekød i karry, bruger jeg stort set sammen fremgangsmåde, så her viser jeg begge udgaver.
Til svinekød bruger jeg gerne mørbrad, renset for scener og skåret i tern. Det svitses i en gyde ved høj varme.
Til kylling bruger jeg gerne kyllingelår, da jeg bedst kan lide det. Men man kan sagtens koge fx en hel kylling.
Kødet tages op, og væden sies. ( kyllingen: pilles kødet fra benene)
Så tilsættes en god/stor skefuld mel, ..... og nu skal der trænes overarme, pisk meget grundigt, mens der lidt ad gangen tilsættes den væde, som kødet har kogt i.
...piske....piske...piske....
Jeg tilsætter gerne en lille dåse kokosmælk, men hvis man ikke har det ( eller ikke kan lide det ) kan man i stedet bruge lidt appelsin saft (ikke for meget, kun lige for at give det lidt sødme). Bliver den lidt for stærk, kan man komme yderlige lidt mælk i.
Det koges forsigtigt op ( pas på det ikke brænder fast i bunden!! )
.... Kyllingen tilsættes ....
....eller svinekødet.
Serveres med ris og revet gulerødder....
..... eller kun ris. Til karryretter kan jeg bedst lide Jasmin ris.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar