søndag den 6. november 2011

Uglekage

Ja så er weekenden næsten slut, fatter ikke det går så hurtigt,og det endda selv om jeg havde fredag fri også. Nå men søndag har jeg hygget lidt i køkkenet, med denne uglekage, som mit bud til konkurrence i scandinaviancakedecorators hvor dette billede er inspiration.

Kagedåsen er lavet af banankage med kakao/kaffe smørcreme, pyntet med fondant, og den store ugle er lavet af rice krispie treats. Desværre drille fondanten lidt så der kom huller og smørcreme ud ....ØV!






Banankage :
Er en opskrift jeg har fra min veninde Karina, som går årevis tilbage, men som er rigtig nem.
3 Æg
170 g sukker (2 dl.)
2 tsk vaniljesukker
125 g mel ( 2dl.)
1 tsk Bagepulver
100 g smør
1 1/2- 2 mosset banan. 

Mel sukker og vaniljesukker piskes luftigt, og  smeltet smør kommes i, herefter kommes blanding af mel og bagepulver i.. ( ikke piske for meget) og tilsidst vendes de mosede bananer i.
Bages i en lille  ( sandkage) form i 55 min ved 175 grader.... (formen på billedet er lidt for stor men jeg skulle lige prøve, da jeg skulle have en tynd kage)
Når jeg bager klipper jeg altid et stykke bagepapir til bunden, og sprayer med bake easey, så kommer kagen altid nemt ud af formen. ☺

6 kommentarer:

  1. Det var da en genial fortolkning. Super flot kage.

    SvarSlet
  2. Den er så fantastisk babe, du vinder ! hvis du ikke gør , så er der INGEN retfærdighed til. Du er så dygtig.

    SvarSlet
  3. Tak ☺
    Ideen kom til mig lige da jeg så billedet. ☺

    SvarSlet
  4. Hvor er den bare flot.
    Det du da bare god til.
    Har lagt mig som følger og glæder mig til at følge dig.

    Ha´en dejlig dag.

    Knus Susi

    SvarSlet
  5. Jeg vil gerne spørge om noget.. Hvad er den ultimative topping på cupcakes?? Herhjemme bruger ostecrem når det er gullerodsmuffins, og ellers er det den frosting hvor man laver en marengs og så pisker den op med smør, jeg kan ikke huske hvad den hedder. Problemet er at mine andre familie medlemmer synes at frostingen er for vammel, det synes jeg så ikke.. Men hvad kan du anbefale af frosting, hvad synes du er den ultimative frosting

    SvarSlet
  6. Velkommen til Sisi ☺
    Sanne: Jeg har ikke gjort det så meget i cupecakes, men sidst har jeg pyntet med fondant ( dem med edderkopperne) og så har jeg prøvet med yankiebar smeltet i en gryde med fløde, på køl og pisket op næste dag, ligesom til fyld i kager. Det smagte godt, men det skal spises forholdsvis hurtigt efter, da det ligesom smeltede. Jeg har også engang prøvet med Wilton icing, farvet det rødt, og jordbæraroma, det smagte ok, men jeg er heller ikke vild med smørsmagen.
    Hilsen Helle

    SvarSlet