fredag den 23. september 2011

Dreng 1år

Jeg er meget presset med tiden pga. opgave i øjeblikket, men fik da lavet kage til Elias 1års dag, og her er resultatet.
Kagen er drømmekage skåret til bunde med jordbær, og chokolademousse.



søndag den 11. september 2011

Sprøde gulerødder

Vi kender vel alle, at de sidste gulerødder i posen er blevet lidt "trætte"..?? Så her kommer lige et lille tip. Jeg plejer at skrælle en god portion og skære dem i stænger, så kommer jeg dem i en tom is bøtte med vand og kommer dem i køleskab, og vupti, så har man dejlige sprøde gulerodsstænger til madpakken. Skræller gerne til hele ugen, husk blot at skifte vandet hver dag.  

Osso buco

Lørdagens menu var en lækkerbisken Osso buco, Jeg har kun lavet det en gang før, og her kommer opskriften, som jeg læner mig op af.


Osso buco (4pers)

1-1½kg okseskank i 3cm tykke skiver
 2spsk mel
Salt/peber
2-3 løg
2 fed hvidløg
1gulerødder
¼ selleri (evt. et par stænger blegselleri)
1 dl vindruekerneolie
Ca. ½L vand (evt. ½ vand ½ rødvin)
3 Store spsk. Koncentreret tomatpuré
1 ½ tsk. Merian eller oregano
1spsk.reven citronskal
3spsk. hakket persille
1 fed hvidløg.

Skær snit i kanten af kødstykkerne så de ikke danner ”skål”, vend dem i mel blandet med salt og peber. Pil løg og hvidløg og hak dem. Skær gulerødder og selleri i stave eller stykker. Kødet brunes i en tykbundet gryde på hver side, tag dem op og brun herefter løg og hvidløg gyldne, svits grøntsagerne med. Bland kød og grøntsager i gryden og tilsæt vand/vin, tomatpuré og merian. Læg låg på og kog retten ved svag varme i 2½- 3 timer… kødet skal være så mørt at det falder fra benene. Smag retten til med salt peber, og merian.
Det hele kan også kommes i et fad og kommes i oven ligeledes til kødet er mørt.
Citronskal, hakket persille, og knust hvidløg blandes og drysses på lige før servering, eller sættes i en lille skål på bordet, så man selv kan drysse det på. Det giver en rigtig god smag.
Tilbehør: kartoffelmos eller løseris. 
Jeg bruger ikke mel, men krydder med rigeligt salt og peber. 

 Jeg kommer retten i ovn, (varmluft) ved ca. 180 grader i ca. to timer, og kommer et stykke folie over så det ikke tørrer ud, ind imellem tilføjer jeg lidt væde (vin eller vand).
Jeg brugte rødvin, men hvidvin kan også bruges, eller helt undlades hvis man ikke er til det.
Hjemmelavet kartoffelmos laver jeg af bagekartofler skåret i små stykker, og koger uden salt, til de er godt møre. Vandet hældes fra og gryden sættes tilbage på lavt blus, og her kommer jeg mælk, smør og salt, og når mælken er blevet varmet lidt, får det en tur med el piskeren med dejkrogene.Her vælger man selv hvor meget den skal piskes, alt efter om man kan lide mange lidt eller slet ingen "klumper". 

mandag den 5. september 2011

Kage udstyr

Jeg er lige nød til at dele et billede af alt det gode kage udstyr, min veninde Susanne havde købt med hjem til mig fra New York, og ideerne står i kø,  det bare tiden det kniber med lige nu, men det kribler i fingrene, for at få gang i de nye ting .

søndag den 4. september 2011

Banan kage

Med alle de værktøjer jeg har fået skaffet mig her på det sidste, var det på tide at få prøvet nogen af dem af, og da jeg skulle til hygge hos en kollega, som lige er flyttet i hus med sin mand, var den oplagte værtinde gave en kage.
Kagen er banankage, uden fyld, smurt op med kakaosmørcreme, med lidt kaffe i.
Sjovt nok passede farven til resten af hjemmet, uden jeg viste det var både puder,lys og plaid i nøjagtig samme lilla farve.
Hun nænnede slet ikke at skære i kagen (og der var også så mange andre lækkerier), så kage er gemt til i dag hvor svigermoren skulle komme.
Så jeg håber på en tilbage melding på om den var god.



Banankage :

3 æg, 170g (2dl.) sukker, 2 tsk. vanille sukker, 125g mel (2dl), 1 tsk. bagepulver, 100g smeltet smør, 1- 1 1/2 mosset banan.

Æg sukker og vanille piskes godt, til det er luftigt, smørret tilsættes, mel blandet med bagepulver tilsættes og det vendes forsigtig i, og tilsidst vendes det mosede banan i.
Det hældes i en lille form og bages ved 175 grader i ca. 55min.
Man kan evt. tilføje lidt hakket mørk chokolade.