mandag den 28. november 2011

Det var den weekend

Selv om jeg syntes ugerne flyver af sted, er det jo ikke noget i for hold til weekenderne, det er bare pist væk i løbet af nul komma fem, også fordi når jeg endelig skal noget kommer det altid på en gang... men hyggeligt har det været, først var det "lillesøster" Thea som officielt skulle fejre sit navn. Hun var så fin i sin nye kjole, som var sent fra en by i Afrika, som min veninde og den store dreng havde besøgt tidligere på året, og selv om de er så fattige at de ikke ejer noget, havde hele byen samlet ind til kjolen....tankevækkende ..!  Lille Thea så også ud til at nyde dagen, på trods af hun måtte adskillige gange rundt på omgang, men kunne da også lige få sig en lur mens vi andre spiste.

Hun er allerede så fræk at række tunge af fotografen (mig)   hi hi..





Kagen vakte i øvrigt stor opsigt og smagte fint, dejligt at det kun er en selv der kan se fejlene ☺


Senere på aftenen stod det på fest og farver, hos min kollega Mette som blev 30, og da man jo ikke er helt ung mere, var det en hård tjans at skulle indstille hovedet til min projekt opgave om søndagen, men fik da lavet en del, skønt det var med oversprings handlinger ☺

fredag den 25. november 2011

Barnevogn kage

Min veninde skal holde navngivnings fest for "lillesøster" i morgen og jeg var selvfølgelig klar med pyntegrejet. Temaet skulle være efterår, og navet i orange, ligesom det skal være på servietterne, fik så den usle ide at der skulle glitter på bogstaverne, med det resultat at det smittede af på dele af kagen som ikke var meningen, og prøvede at redde det ved at farve rundt om bogstaverne....dårlig ide! Jeg er ikke helt tilfreds med resultatet, og på et tidspunkt overvejede jeg kraftigt om jeg skulle pille det hele af og overtrække forfra...suk ..nej vel! så nu er det sådan den kom til at se ud ..og håber den smager, så er alt andet ligemeget ikk ??
Smag chokoladekage i 4 lag med 3 lag hindbærmousse, smurt med vanilje smørcreme, med en smule citron i.



torsdag den 24. november 2011

Fodbold kage

Så er der lavet fodbold kage til dreng på 10år, kagen er drømmekage bund, med fyld af Toms skildpadde mousse og jordbærmousse.



onsdag den 23. november 2011

...og vinderen er ..

Jeg pleger jo aldrig at vinde noget, så glæden var stor, da jeg opdagede, at være blevet udtrukket til en give-away på den gode blog himmelske-kager  hvor jeg er fast læser....dejligt! .. og præmien kom så i dag 15 stk (valgfri) udstikkere fra formina .
Glæder mig til at afprøve dem, så kan jeg også komme igang med at lave småkager ☺
Takker for præmien!



søndag den 20. november 2011

ginekage

I går var jeg til fødselsdag hos min veninde Wickie, og det er jo snart mere almindeligt at have en kage med end blomster, man må jo benytte enhver lejlighed til at øve, og her har jeg øvet lidt lambeth metode, så skal øves endnu mere.☺
Kagen er banankage smurt med vanilje smørcreme, med lidt citron saft i, og kjolens underdel er lavet af RKT, så gav lidt problemer da jeg skulle have den til at sidde fast på pinden, så jeg har limet en papskive fast på pinden, som kunne støtte kjolen, og satte det hele ned i et rør.



søndag den 6. november 2011

Uglekage

Ja så er weekenden næsten slut, fatter ikke det går så hurtigt,og det endda selv om jeg havde fredag fri også. Nå men søndag har jeg hygget lidt i køkkenet, med denne uglekage, som mit bud til konkurrence i scandinaviancakedecorators hvor dette billede er inspiration.

Kagedåsen er lavet af banankage med kakao/kaffe smørcreme, pyntet med fondant, og den store ugle er lavet af rice krispie treats. Desværre drille fondanten lidt så der kom huller og smørcreme ud ....ØV!






Banankage :
Er en opskrift jeg har fra min veninde Karina, som går årevis tilbage, men som er rigtig nem.
3 Æg
170 g sukker (2 dl.)
2 tsk vaniljesukker
125 g mel ( 2dl.)
1 tsk Bagepulver
100 g smør
1 1/2- 2 mosset banan. 

Mel sukker og vaniljesukker piskes luftigt, og  smeltet smør kommes i, herefter kommes blanding af mel og bagepulver i.. ( ikke piske for meget) og tilsidst vendes de mosede bananer i.
Bages i en lille  ( sandkage) form i 55 min ved 175 grader.... (formen på billedet er lidt for stor men jeg skulle lige prøve, da jeg skulle have en tynd kage)
Når jeg bager klipper jeg altid et stykke bagepapir til bunden, og sprayer med bake easey, så kommer kagen altid nemt ud af formen. ☺