søndag den 11. marts 2012

flæskestegssandwich

I går stod den på rå hygge med en veninde.Vi plejer at hente flæskestegssandwich på en lokal grill, hvor den ellers er helt i top, men i går ville jeg prøve selv at lave det. Da flæskesteg ikke høre til mine livretter, mindes jeg kun at have lavet det en enkelt gang før, så jeg måtte lige have lidt hjælp til at støtte min gastronomiske gerning,  fra min "must have" mad bibel. Bogen er oprindelig fra 1973, men min udgave er fra 1985, og er fra min tid på husholdningsskole.


Stegen lægges med sværen ned ad i en bradepande, og der kommes vand ved (ca. 2cm.) I en forvarmet ovn 160 grader koges stegen i 15 min. Derefter tages den ud og sværen tørres godt af med køkkenrulle, og den krydres rigtig godt med salt og peber, samt evt et par laurbærblade. Så kom jeg den på en rist og og på nederste ribbe i ovnen på fortsat 160 grader, fik den ca. 1 time. (Hvis man vil lave sky kommes bouillon løg m.m. i efter ½ time). Så hældes vandet/ skyen fra og ovnen sættes på 250 grader/grill (husk at holde øje pludselig går det stærkt) og stegen efterbrunes imellem 5-15 min til sværen er boblet op. stegen skal hvile 15- 20 min før den skæres for.

 Sværen manglede lige lidt i den ene ende, men turde ikke give den mere, hvis den skulle brænde, så vi spiste den anden ende og det resterende er dømt til biksemad  ☺
Den blev dejlig saftig og med sprøde svær, så det var jeg godt tilfreds med ☺

Ingen kommentarer:

Send en kommentar