søndag den 18. marts 2012

baby cake pop maker

Endelig fik jeg fingrene i en baby cake pop maker, og trods en stak artikler der skal læses til i morgen, var jeg lige nød til at få den afprøvet, men har ikke tid til at pynte. Jeg har lavet små citron pops, og de kom til at smage hen ad æbleskiver. Jeg brugte en sprøjtepose til at fylde op med, det var nemt at styre.


De første blev lidt mørke, da maskinen varmer mest i den nederste, og de efterfølgende prøvede jeg at vende halvejs, så de blev lidt pænere (man kan med fordel bruge en tandstik, det var næsten nemmere end den lille gaffel som medfølger.

I sættet medfølger foruden maskinen en lille "ta" gaffel en afkøler, og to pakker pinde i to forskellige størrelser, desuden en pdf fil med dansk brugsanvisning og et par opskrifter.
Maskinen har jeg købt her dinkage

søndag den 11. marts 2012

flæskestegssandwich

I går stod den på rå hygge med en veninde.Vi plejer at hente flæskestegssandwich på en lokal grill, hvor den ellers er helt i top, men i går ville jeg prøve selv at lave det. Da flæskesteg ikke høre til mine livretter, mindes jeg kun at have lavet det en enkelt gang før, så jeg måtte lige have lidt hjælp til at støtte min gastronomiske gerning,  fra min "must have" mad bibel. Bogen er oprindelig fra 1973, men min udgave er fra 1985, og er fra min tid på husholdningsskole.


Stegen lægges med sværen ned ad i en bradepande, og der kommes vand ved (ca. 2cm.) I en forvarmet ovn 160 grader koges stegen i 15 min. Derefter tages den ud og sværen tørres godt af med køkkenrulle, og den krydres rigtig godt med salt og peber, samt evt et par laurbærblade. Så kom jeg den på en rist og og på nederste ribbe i ovnen på fortsat 160 grader, fik den ca. 1 time. (Hvis man vil lave sky kommes bouillon løg m.m. i efter ½ time). Så hældes vandet/ skyen fra og ovnen sættes på 250 grader/grill (husk at holde øje pludselig går det stærkt) og stegen efterbrunes imellem 5-15 min til sværen er boblet op. stegen skal hvile 15- 20 min før den skæres for.

 Sværen manglede lige lidt i den ene ende, men turde ikke give den mere, hvis den skulle brænde, så vi spiste den anden ende og det resterende er dømt til biksemad  ☺
Den blev dejlig saftig og med sprøde svær, så det var jeg godt tilfreds med ☺

torsdag den 8. marts 2012

Konfektkage med nougat

En lækkerbisken for ganen ☺

100g smør
150g sukker
2 æg
120g mel
1 tsk. bagepulver
2 ½ spsk. fløde
Fyld:
30g hakkede nødder/mandler
75g sukker
50g smør
2 spsk. fløde
1 stor spsk. mel
1 spsk. sirup eller honning
100g blød nougat

Rør smør og sukker godt sammen, og kom æggene i et ad gangen. Bland mel og bagepulver og rør det i skiftevis med fløden. Kom dejen i en smurt tærteform, og bag bunden i ca. 30 min. ved 170 grader.
Imens kommes ingredienserne til fyldet i en gryde og varmes godt i gennem. Nougatblandingen kommes over kagen, og sættes i ovnen i yderligere 5min.
Pyntes evt. med hakkede eller halve nødder.