søndag den 21. februar 2016

Cheesecake med hvid chokolade og lakrids

I går i min lakridsrus, lavede jeg denne cheesecake ( kan ikke huske hvor jeg har opskriften fra). Super lækker, men igen var min tålmodighed på prøve, når man skal vente så længe på at smage.

INGREDIENSER TIL CHEESECAKE 
50 g hvid chokolade
200 g Digestive-kiks
1 spsk. groft lakridspulver
100 g smør
1 springform, 20 cm i diameter
husholdningsfilm til formen

HVIDT CHOKOLADEFYLD TIL CHEESECAKE
350 g hvid chokolade
2½ dl piskefløde
200 g flødeost naturel, f.eks. Philadelphia
250 g mascarpone

SOLBÆRKOMPOT TIL CHEESECAKE
200 g solbær (fra frost, kan købes i IRMA)
100 g sukker
1 spsk. lakridssirup

FREMGANGSMÅDE: 
1. Hak den hvide chokolade fint. Knus kiksene i en foodprocessor, og bland dem med chokolade og lakridspulver i en skål. Smelt smørret, og rør det i kikseblandingen. Pres kikseblandingen ud i bunden af en springform beklædt med husholdningsfilm, og glat overfladen. Sæt kiksebunden på køl.


 2. Hvidt chokoladefyld: Hak chokoladen, og smelt den forsigtigt over vandbad. Pisk fløde, flødeost og mascarpone sammen i en skål, til massen samler sig. Tilsæt den smeltede chokolade, og rør, til cremen er jævn. Fordel cremen oven på kiksebunden, dæk formen med husholdningsfilm, og sæt den på køl i mindst 6 timer (eller natten over).



3. Solbærkompot: Kog solbær og sukker sammen ved lav varme i 10 minutter. Rør lakridssirup i. Hæld på glas, og sæt på køl. Tag kagen ud af formen, og anret den på et fad. Server cheesecake med solbærkompot.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar