søndag den 21. februar 2016

Cheesecake med hvid chokolade og lakrids

I går i min lakridsrus, lavede jeg denne cheesecake ( kan ikke huske hvor jeg har opskriften fra). Super lækker, men igen var min tålmodighed på prøve, når man skal vente så længe på at smage.

INGREDIENSER TIL CHEESECAKE 
50 g hvid chokolade
200 g Digestive-kiks
1 spsk. groft lakridspulver
100 g smør
1 springform, 20 cm i diameter
husholdningsfilm til formen

HVIDT CHOKOLADEFYLD TIL CHEESECAKE
350 g hvid chokolade
2½ dl piskefløde
200 g flødeost naturel, f.eks. Philadelphia
250 g mascarpone

SOLBÆRKOMPOT TIL CHEESECAKE
200 g solbær (fra frost, kan købes i IRMA)
100 g sukker
1 spsk. lakridssirup

FREMGANGSMÅDE: 
1. Hak den hvide chokolade fint. Knus kiksene i en foodprocessor, og bland dem med chokolade og lakridspulver i en skål. Smelt smørret, og rør det i kikseblandingen. Pres kikseblandingen ud i bunden af en springform beklædt med husholdningsfilm, og glat overfladen. Sæt kiksebunden på køl.


 2. Hvidt chokoladefyld: Hak chokoladen, og smelt den forsigtigt over vandbad. Pisk fløde, flødeost og mascarpone sammen i en skål, til massen samler sig. Tilsæt den smeltede chokolade, og rør, til cremen er jævn. Fordel cremen oven på kiksebunden, dæk formen med husholdningsfilm, og sæt den på køl i mindst 6 timer (eller natten over).



3. Solbærkompot: Kog solbær og sukker sammen ved lav varme i 10 minutter. Rør lakridssirup i. Hæld på glas, og sæt på køl. Tag kagen ud af formen, og anret den på et fad. Server cheesecake med solbærkompot.





lørdag den 20. februar 2016

Lakrids marengs


I dag er der gået lidt lakrids i den, da jeg først ville lave en cheesecake med hvid-chokolade/lakrids, en opskrift jeg har haft liggende et stykke tid  (kommer i næste opslag)

Da jeg nu havde indkøbt lakrids i store mængder.... OG lige havde to bægre æggehvider stående, forsøgte jeg mig med disse lakrids marengs ( opskriften er fra chir chir).

1 dl œggehvide ( jeg havde to bæger så det var lidt mindre....)
2,5 dl sukker (.... derfor brugte jeg kun ca. 2 dl. sukker)
3-4 spsk. ren lakridssirup
Jeg dryssede også med lidt lakridspulver.

Tænd ovnen på 140 grader.
Anbring hvider og sukker i en varmefast skål og varm massen over vandbad under konstant omrøring til sukkeret er opløst ( pas på det ikke bliver for varmt, så får du røreæg).

Tag skålen af varmen og pisk indtil marengsmassen er helt afkølet, stiv og skinnende.
Vend lakridsiruppen i så massen bliver fin og marmoreret, og sæt marengsmassen i store skefulde på en bradepande (Jeg brugte en pose med tyl, så der kom lidt mønster).
Bag marengsene i ca 50 minutter, sluk ovnen og lad dem stå indtil ovnen er helt kold, gerne natten over ( .........Denne tålmodighed er jeg ikke udstyrret med, så de blev hurtigt taget ud og prøvesmagt).

Konsistensen af dem bliver sprøde uden på og lidt bløde/seje inden i..... Mums.....




onsdag den 17. februar 2016

Boller a´la Lis

Hvis du ligesom jeg ikke er så begejstret for at stå med dej op til albuerne, så er denne opskrift, på super lette bolle, måske værd at prøve. (Jeg har den fra en dame der hedder Lis).

7 dl lunket vand

50 g gær 
2 tesk. salt
en sjat olie = en spiseske
Ca. 4 hånfulde havregryn
1 litermål mel /m top

I dag kom jeg også lidt sukker (ca 1 spsk.) samt nogle rosiner. 

Sommetider skifter jeg nogle af havregrynene ud med et par håndfulde god mysli.

Gæren opløses i vandet, herefter kommes resten af ingredienserne i. 

Det  hele røres med håndmixer, med dejkrogene, (dejen klistre en del). 
Med en ske formes bollerne på en bageplade og her hæver de ca. ½time. (På den måde får du kun dej på 1-2 fingre)
Jeg pensler med lidt mælk, men man kan også bruge sammenpisket æg, hvis man vil have en blank overfalde.
Bollerne bages i varmluftovn 200 grader i 15-20 min, alt efter størrelsen (mine blev lidt store)