tirsdag den 7. august 2012

Cirkeline kage

Lille Thea blev 1år, og jeg har længe haft lyst til at prøve og lave en Cirkeline kage i 3D, så det fik jeg mulighed for her. ( ....eneste billede fra før kageskredet )
 
Den skulle laves klar i torsdags, men vejret var sååå .. varmt med høj luftfugtighed, og alle kagenørder ved, at det er det værste vejr at lave fondantkager i.
Desværre blev kagen på et tidspunkt for varm, og hovedet for tungt så det hele faldt sammen.... ØV!
Jeg forsøgte at redde den, ved at  tage hovedet af (ikke mit eget men Cirkelines .. hi hi.. ), for at komme mere støtte ind, med det resultat at det fik sig nogle ordentlige knubs, som ikke stod til at redde. Fra siden kan man se at kagen er skredet sammen under fondanten...( så hun blev lidt pukkelrygget  ). 


Men sådan er det jo nogen gange, og resultatet smagte fint, faktisk fik jeg af vide det var den hidtil bedste smag af en kage, jeg havde lavet indtil nu. Det var i hverfald et lyspunkt, så denne smags sammensætning er det nok ikke sidste gang jeg har lavet.... og lille Thea kunne i hvertfald godt lide det. 

Jeg havde lavet kagebunde  " Tårtbotten med Jordgubbssmak" fra denne  side, sammen med en dejlig blåbærcreme fra Mette Blomsterberg DR1  som hedder hvid creme med blåbær sylt. Blåbærene havde Thor plukket til mig sidst de var i Sverige, og jeg havde lavet dejlig sylt af dem, og dette var måske med til at den fik lige den helt rigtige lækre ( svenske sommerhus) smag.


Jeg lavede kagen i en klokke/kjoleform fra kageoplevelser som jeg skar i bunde og byggede op i formen med cremen bagefter. kage stykkerne fik rigtig fine "striber" af rød og lilla.. ( fik jeg desværre ikke billeder af) .
Jeg brugte jordbær fra dåse, hvor noget af saften skulle i bruges i opskriften på bundene, og resten vædede jeg bundene med, da den skulle lægges sammen, samt jordbærene som jeg havde blændet.
Hovedet og fødderne er lavet af RKT .


Cirkeline holder en lille chokolade cupcake jeg lige havde i fryseren. Lys flag og div pinde til at støtte med ( ..og det blev jo i sidste ende en hel del....) var det eneste som ikke kunne spises af denne kage. Tillykke Thea som nu er 1år ☺

4 kommentarer:

  1. de3n er så flot faldet sammen eller ej. Jeg glæder mig meget til at smage kagen ;D

    SvarSlet
  2. Mange tak :) Smage kagen?? den er for længst spist ;)

    SvarSlet
  3. Åh ja kender alt for godt til det ekstra arbejde der følger med høj luftfugtighed og en kage der bare sveder. Det er bleven til en rigtig fin Cirkeline og godt at kagen smagte lige så skøn som den ser ud

    SvarSlet