lørdag den 20. februar 2016

Lakrids marengs


I dag er der gået lidt lakrids i den, da jeg først ville lave en cheesecake med hvid-chokolade/lakrids, en opskrift jeg har haft liggende et stykke tid  (kommer i næste opslag)

Da jeg nu havde indkøbt lakrids i store mængder.... OG lige havde to bægre æggehvider stående, forsøgte jeg mig med disse lakrids marengs ( opskriften er fra chir chir).

1 dl œggehvide ( jeg havde to bæger så det var lidt mindre....)
2,5 dl sukker (.... derfor brugte jeg kun ca. 2 dl. sukker)
3-4 spsk. ren lakridssirup
Jeg dryssede også med lidt lakridspulver.

Tænd ovnen på 140 grader.
Anbring hvider og sukker i en varmefast skål og varm massen over vandbad under konstant omrøring til sukkeret er opløst ( pas på det ikke bliver for varmt, så får du røreæg).

Tag skålen af varmen og pisk indtil marengsmassen er helt afkølet, stiv og skinnende.
Vend lakridsiruppen i så massen bliver fin og marmoreret, og sæt marengsmassen i store skefulde på en bradepande (Jeg brugte en pose med tyl, så der kom lidt mønster).
Bag marengsene i ca 50 minutter, sluk ovnen og lad dem stå indtil ovnen er helt kold, gerne natten over ( .........Denne tålmodighed er jeg ikke udstyrret med, så de blev hurtigt taget ud og prøvesmagt).

Konsistensen af dem bliver sprøde uden på og lidt bløde/seje inden i..... Mums.....




2 kommentarer: