onsdag den 5. oktober 2011

grove pølsehorn

Så er der lavet pølsehorn til i morgen, hvor vi skal have mad dag på mit praktiksted.
Jeg lavede dem lidt mindre. Skar alm. pølser i 3stk  og rullede dem i dej skåret i trekanter. 







Grove pølsehorn (12 stk.)

 Gode snacks - som falder i god jord hos både børn og voksne.
Dej:
25 g gær
3 dl vand
1 tsk. olivenolie
1 dl surmælksprodukt som A-38 eller kærnemælk
2 tsk. salt
250 g groft spelt eller fuldkornshvedemel
Ca. 300 g hvedemel
12 brunchpølser (ca. halv størrelse af alm. pølser)
1 æg til pensling
Nigellafrø (kan udelades)  (jeg brugte sesamfrø)


Rør gær ud i vand, olie, surmælk, salt og groft mel. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, så dejen bliver fast og kun meget lidt klistret. Lad dejen hæve 1-2 timer køligt. Ælt dejen og tilsæt om nødvendigt et par skefulde mel. Del dejen i 12 lige store stykker og rul hvert stykke ud til en stang på 1 cm’s tykkelse. Sno denne om en pølse, der i hver ende har fået et lille krydssnit på 1 cm. Luk enderne ind, så de ikke springer op. Læg dem på bageplade og lad dem efterhæve ca. ½ time. Bages ved 210° penslet med æg og drysset med nigellafrø i ca. 15 min. Kan fryses.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar