lørdag den 17. december 2011

Apple pie cookies

Jeg har prøvet at lave disse æble-godter, jeg har prøvet at oversætte opskriften fra engelsk, det understreges flere gange at det er vigtigt at dejen er HELT kold, det gjorde den også lettere at rulle ud. Jeg æltede dejen med hænderne og brugte koldt vand fra hanen.Bliver dejen for varm under udrulningen, kommes den på køl igen.



Dej:
313 g mel, plus lidt ekstra til udrulning og dyppe gaflen i når dejen klemmes omkring æblet
ca.25 g sukker (ca.2 spsk.)
1 tsk. Salt
225 gram usaltet smør, meget koldt
118 ml vand, meget koldt, tilsæt evt. isterning
Fyld:
3 mellemstore æbler (evt. Cox orange)
Presset citronsaft (valgfrit)
67 gram sukker
1 tsk. stødt kanel
Lidt friskrevet muskatnød
(evt. en knivspids af andre krydderier du kan lide i din æbletærte)
Pisk mel, sukker og salt i en stor skål. Ved hjælp af en blender, to gafler eller fingerspidserne, arbejdes smørret ind i melet, indtil de største stykker af smør er på størrelse med små ærter. ( skær evt. smørret i stykker først). Rør forsigtigt isvandet i med en dejskraber, og bland indtil en fast masse. Med hænderne æltes det bare to eller tre gange for at danne en kugle. Fordel dejen i 2 halve. Hver halvdel pakkes i film og ud flades lidt, skal herefter på køl i mindst en time eller op til to dage. Dejen udrulles og udstikkes med en rund form, som skal være lidt større end skiven af æblet. Æblerne skæres i skiver (evt. med en mindre udstikker end dejen), dryppes med citron og vendes i blanding af sukker og kanel, de lægges mellem to stykker udstukket dej. Herefter klemmes de sammen med en gaffel, som evt. dyppes i mel for ikke at hænge fast, og der skæres 4små huller øverst, og de pensles med lidt æg. Bages ca. 25 min ved 180 grader.
 Til slut som pynt:
1 stort æg
Grov eller sukker til pynt
Tips: kagerne kan gøres klar og fryses inden de bages, på den måde har man altid lige lidt lækkert klar hvis der skulle komme ”uventede” gæster. De skal dog have et par minutter længere, når de tages lige fra fryseren i ovnen.

1 kommentar: